Ana mimariRestore edilmiş Brighton Pavyonu'nun içinde: 'Bu olağanüstü Regency tasarımını ziyaret etmek için daha mükemmel bir zaman hayal etmek zor'

Restore edilmiş Brighton Pavyonu'nun içinde: 'Bu olağanüstü Regency tasarımını ziyaret etmek için daha mükemmel bir zaman hayal etmek zor'

Akşam Brighton, Doğu Sussex Kraliyet Pavyonu. Bina, Prens Regent'in en sevdiği mimar John Nash tarafından tasarlandı. Kredi bilgileri: Alamy
  • En iyi hikaye

Brighton'daki Kraliyet Köşkü'nün büyük bir restorasyonundan sonra, Prens Regent'in zengin lezzetlerini karşılamak için oluşturulan iç mekanlardan birinin tadını çıkarmak bir kez daha mümkündür. John Goodall, Paul Highnam'in fotoğraflarıyla Salon'a derinlemesine bir bakış attı.

Diğer tek binalardan daha fazla, Brighton'daki Kraliyet Köşkü, Regency'nin ruhunu örneklendiriyor. Zenginliğinde, sadece zengin olmakla kalmayıp dünyanın en zenginini bilen bir krallığın zenginliğini ifade eder; egzotizminde, küresel iktidarın meyvelerinden hoşlanan biri; ve zaferde, çeyrek asırlık zorlu bir savaşın ardından Napolyon'a karşı zafer kazanmaya devam eden bir zafer.

Bütünün tadına bakmak, Regent'in hedonizmidir, daha geniş bir makyaj anlarında ve son zamanlarda o kadar şişman olmasına rağmen, yaratımının merdivenlerinde kolayca yukarı ve aşağı yürüyemediğini, İngiltere'nin kaynağı olduğunu gördü. başarısı.

Brighton Kraliyet Köşkü'ndeki salon. © Paul Highnam / Taşra Hayatı

Brighton ve Hove Kent Konseyi yıllardır Pavyon'u koruyor ve restore ediyor. 2017 yılında, Kraliyet Köşkü'nin Koruyucusu David Beevers yönetiminde, bu çalışma 1823'te Robert Jones tarafından dekore edilen Salon'un restorasyonu ile başka bir dönüm noktasını geçti.

Bu örnek proje, yaklaşık 15 yıldır planlamada, bazı önemli dedektiflik çalışmaları ve muazzam bir uzmanlık içeriyor.

Restorasyon öncesi ortaya çıkan oda, 1964 yılında Country Life'da resmedilmiştir. © Country Life Alex Starkey / Country Life

Sonuç, IV. George'un bildiği gibi bu şaşırtıcı binanın karakterine yeni ve çekici bir bakış sunuyor. Zemin kattaki bu oda, mimar Henry Holland tarafından 1787'de başlayan orijinal Pavyonun ana unsurunu oluşturdu. O zamanlar, plan içinde dairesel ve düşük bir kubbe olmasına rağmen nispeten geleneksel bir neo-Klasik 'çizim odası' idi.

Rowlandson'un bir çizimi, bu orijinal iç mekanı Biagio Rebecca tarafından boyanmış duvarları ve iç mekanın bir tarafındaki bir girinti içinde merakla öteye taşınan odanın kapısını gösteriyor. Dışarıdan, bahçeye açılan pencereleri olan bir yay olarak yansıtıldı.

© Paul Highnam / Taşra Hayatı

Burada Galler Prensi (1811'den Regent) akşamları akşam yemeği için toplanan misafirleriyle buluşacaktı. Erkeklerin gelmesini beklerken ayakta durmasını bekledi, ama kadınlar oturabildi. Girerken ayağa kalktılar ve en önemlisi kolundaki akşam yemeğine doğru yürüdüler.

Aynı zamanda halının kaldırıldığı ve dans alanının çıplak tahtalarının görüntülerle tebeşirlendiği danslar için bir ortamdı. Böyle bir dekorasyon hemen şımarık olurdu, ancak dansçıların ayakkabılarının tahtaya kaymasını önlemenin pratik rolüne hizmet etti.

1802'de oda, Çin tarzı Prens için dekoratörler Frederick ve John Crace tarafından yeniden düzenlendi. Bu nedenle, Pavyon'da egzotik bir deyim benimseyen ilk iç mekan oldu. Bu çalışmanın bir parçası olarak, mavi bir zemin üzerine boyalı Çin duvar kağıdı duvarlara uygulanmış ve kubbe gökyüzüne benzeyecek şekilde dekore edilmiştir.

© Paul Highnam / Taşra Hayatı

O zaman oda ilk kez 'Salon' olarak adlandırıldı. Terim, 18. yüzyılda İngiliz evlerindeki resmi resepsiyon odalarına yaygın olarak uygulanmıştı, ancak bu tarihe kadar nispeten modası geçmişti. Belki de mezhep seçimi, Prens'in Fransız formlarını ve modalarını taklit etme arzusunu vurgulamaktadır (Pavilion adı da aynı şekilde Paris'in çevresindeki banliyö evlerine atıfta bulunarak bir borçlanma idi).

İngiltere'nin Napolyon üzerindeki zaferiyle yükselen Crace'nin iç mekanı, Pavilion'un John Nash tarafından Hint tarzında dışarıdan yeniden düzenlendiği 1815'te daha da uyarlandı. Nash'in genişletilmiş planında, Salon yeni Müzik Odası ve Ziyafet Odası arasındaki ana yüksekliğin merkezi kubbesinin altına yerleştirildi.

1817'de, bu değişiklikler devam ederken, Prens, iç kısımlardaki diğer değişiklikleri tartışmak için Frederick Crace ve taşeronlarından Robert Jones'u çağırdı.

Jones hakkında nispeten az şey biliniyor, çünkü ortak adı, kendisine belgesel referansları kesin olarak tanımlamayı neredeyse imkansız kılıyor. Tek bildiğimiz, Northumberland Dükü için çalıştığı ve Pavilion'daki çalışmalarının kanıtlarından, onun kusursuz ve güvenceli bir iç tasarımcı olduğu. Gerçekten de, son olarak, 'sarayın baş sanatçısı' olarak tanındı.

Muhtemelen bu ziyaretin hemen ardından 1817'de Jones, Salon'un iç mekanında tam bir revizyon planladı. Odanın bir suluboya, tüm planın, muhtemelen etkisini değerlendirmek için kısaca alay edildiğini göstermektedir. Kraliyet onayı belli oldu ve plan ipek asma ve perdeler, gümüş duvar dekorasyonu, Axminster'da dokunan yeni bir halı ve bir mobilya paketi ile yürütüldü.

© Paul Highnam / Taşra Hayatı

Orta avizeyi destekleyen bir ejderha ve gümüş ile beyaz mermer iç içe ve Çin elbisesinde iki figürün muhteşem bir şöminesi olan Hint-Çin tarzındaydı.

1820'de Prens Regent nihayet tahta IV.George olarak kabul edildi ve Buckingham Sarayı'ndaki dönüşümünü ana kalesi olarak Windsor Kalesi'ni işgal etmeye başladı. Bununla birlikte, Brighton'da Salonun yeniden dekore edilmesi çalışmaları devam etti ve iç mekanı 1823'te tamamlandı.

Yeni şema, daha önceki Pavilion iç mekanlarına göre çok daha az anlamsız görünüyordu ve stilistik açıdan, Napolyon tarafından çok fazla himaye edilen Percier ve Fontaine tarafından Paris'te popüler hale getirilen İmparatorluk tarzını yeniden hatırlattı.

Bu bağlamda Salon, George IV'ün Windsor'daki iç mekanlarına, bu dönemde bu tür iç mekanlara düşkün olan diğer zengin patronlar adına, özellikle Kral'ın kardeşi Benjamin Wyatt'ın Dükü York York'ta York (şimdi Lancaster House), Apsley House'ta Wellington Dükü ve Belvoir Kalesi'nde Rutland Düşesi (York Dükü metresi). Bunların hepsi, Wyatt'ın 'Louis XIV tarzı' olarak tanımladığı 18. yüzyıl Fransız tasarımının biçimlerini aldı.

Salon, kafa karıştırıcı bir şekilde, olağandışı kırmızı, altın ve gümüş renk kombinasyonunda Louis XIV'e doğrudan atıfta bulundu. Sonuncusu İngiliz iç dekorasyonunda büyük bir nadirliktir ve bu özel renk paleti için kaynak Versailles gibi görünüyor. Güneş Kralı'na bir başka ima edilen referans, odanın bir ayçiçeğinin tekrarlanan motifini, en belirgin şekilde halının merkezi parçası olarak dahil etmesi olabilir.

© Paul Highnam / Taşra Hayatı

Hayatta kalan dolaplarının hem iç hem de dış mekanlarda oyulması, süs doğramalarını yansıtan iç yüzeyleri yansıtması, yeni iç mekanın saflığının sembolikliğidir.

IV.George 1830'daki ölümünden önce uzun süreli konaklamalar için Brighton'a sadece iki kez döndü. Pavilion'un iç mekanlarında şimdi Prince Regent'in 1827'de yıkılmış olan Londra Evi Carlton Evi'nden mobilyalar vardı. Napolyon'un yazı masası, IV. George'un yatak odasına bile yerleştirildi. Kralın yok olan rakibine övgü dolu hayranlığının kanıtı.

Kardeşi William IV'ün de binayı ziyaret ettiği ve Salon'u heykeltıraş Behnes'ın çalışmasını denetlemek için kullandığı kaydedildi. Kraliçe Victoria ve Prens Albert de Pavilion'a geldi, ancak eski çok az gizlilik sunduğunu ve satmaya kararlı olduğunu hissetti. Prens ana odalara büyük hayranlık duydu, ancak buna rağmen, bina bindi ve mobilyaların çoğu ve 1847-48'de armatürlerin çoğu soyuldu. Saloon'un avizesi gibi bazıları Windsor'a doğru yol aldı, ancak birçoğu Buckingham Sarayı'na geçti ve burada Edward Blore tarafından orada inşa edilen kanatta birleştiler.

Ünlü ve muhalefetin dişlerinde, belediye meclisi 1850'de pavyonu satın aldı. Onu sadece yıkımdan kurtarmakla kalmadı, aynı zamanda Salon'un iç mekanını yeniden dekore etti. Mevcut tavan ve merkezi yıldızı muhtemelen 1864'te yaratıldı. Daha sonra 1896'da Londra dekoratörlerinin hanedanındaki bir başka JG Crace odayı yeniden dekore etti.

Tavan yıldızı, Versay'a birkaç noddan biridir. © Paul Highnam / Taşra Hayatı

Aynı zamanda, Kraliçe Victoria, Salon kapı çerçeveleri de dahil olmak üzere Pavilion'dan çıkarılan çeşitli parçaları iade etti. Kapılar ve duvar kağıdı, Jones'un George V tarafından verilen orijinal pilastrlarıyla birlikte 1930'larda restorasyon çalışması sırasında kuruldu.

2002 yılında, Salon'daki su hasarı Jones dekorasyonunun izlerini ortaya çıkardı. Tarihi tekstil danışmanı Annabel Westman tarafından iç mekanda kullanılan orijinal ipek deseninin keşfinin ardından, bunu geri yüklemek için nispeten mütevazı bir şekilde daha iddialı bir şekilde büyüdü. Fotoğraf grafikleri, kumaş parçaları ve bir tüccarın kitabından bir örnek de dahil olmak üzere bir kanıt kombinasyonu kullanarak, 1823 yılında 'Majestelerinin Sardunyası ve altın rengi ipek' olarak tanımlanan odaya tedarikçinin ne olduğunu belirlemeyi başardı. Esinlenişi Fransızcadır ve Humphries Weaving'in bu restorasyonu için yeniden yapılmıştır.

AT Cronin Workshops'dan Ian Block yeni perdeler yaptı ve ipek panelleri astı. Görkemli süslemeler Brian Turner ve Heritage Trimmings ve örgüler ve muslins tarafından Context Weavers tarafından sağlandı.

© Paul Highnam / Taşra Hayatı

Bu arada, 1823 halısının benzer bir şekilde yeniden yaratılması başladı. Jones'un açıklamalarına göre, orijinal halı ilk 620 £ 'a mal oldu. Kişisel olarak tezgahta dokuma işlemini 'üretici tarafından hatasız hale getirilebilecek sıradışı ve karmaşık bir tasarım yapmak için' denetledi. Bununla birlikte, 1847'de kaldırıldığında, Buckingham Sarayı'nda yeniden kullanılmak üzere kesildi. George V, 1934 yılında bazı parçaları iade etti. Bunların yanı sıra bazı tasarım çizimleri ve iç mekanın tarihi manzaraları, tüm tasarımın Pavilion'un koruma ekibinin daimi üyesi olan Anne Sowden tarafından bir araya getirilmesine izin verdi.

Halı tasarımcısı Jess Shaw için tasarım direktörü Gary Bridge'in gözetiminde Axminster Halıları'nda bilgisayarla çalışan bir tezgâhın tasarımını sayısallaştırması altı ay sürdü. Orijinal halı 26 farklı renkte dokunmuştur, ancak değiştirme 12'yi içeren tasarımı geliştirmiştir.

© Paul Highnam / Taşra Hayatı

Sowden, duvar dekorasyonunun açık parçalarının kanıtlarını kullanarak Jones'un yaprak ve çiçek örtüsünü yeniden yaratma sorunu üzerinde de çalıştı. Lazerle kesilmiş şablonlar kullanılarak uygulanan kağıt zeminin ve desenin cilalı inci kaplamasını mükemmelleştirdi.

Her biri oluşması yaklaşık 16 dakika süren 12.000 motif, kararmayı önlemek için iki yıl boyunca gümüş yerine platin kullanılarak uygulandı. Her biri iki leylak tonunda gölgelerle seçilir.

Bu dönüm noktası restorasyonu, başka bir heyecan verici projenin geleceğinden daha erken gerçekleşmedi. Buckingham Sarayı'nın devam eden restorasyonunun bir parçası olarak, 1850'lerde Pavilion'un pek çok parçasını emen Blore tarafından inşa edilen kanat, eşyalarından geçici olarak sıyrılıyor. Kraliçe, bu nedenle, bunların çoğunu üç yıl boyunca Pavyon'a geri ödünç vermektedir. Krediler bu yıl Eylül ayında kurulmalıdır.

Yerinde olduklarında, iç mekanlar George IV tarafından bilindiği gibi 1847'de iç mekanın yıkılmasından bu yana her zamankinden daha fazla görünecektir. Bu olağanüstü Regency yaratımını ziyaret etmek için daha mükemmel bir zaman hayal etmek zor. .

Brighton'daki Royal Pavilion yıl boyunca halka açıktır - zaman ve bilet fiyatları için brightonmuseums.org.uk/royalpavilion'a bakınız.


Kategori:
Benvarden: Nesiller bakımıyla zengin bir ülke Antrim bahçesi
Marston House, Somerset: Büyük bir Gürcü kır evinin Viktorya zenginleşmesinin muhteşem bir örneği