Ana mimariPitshill Evi: Batı Sussex'teki en iyi ülke koltuklarından birini oluşturan 20 yıllık bir restorasyon

Pitshill Evi: Batı Sussex'teki en iyi ülke koltuklarından birini oluşturan 20 yıllık bir restorasyon

Pitshill House, West Sussex'teki bahçeden güneyden yükseklik © Country Life Resim Kütüphanesi için Paul Highnam Kredi: Paul Highnam / Country Life Görüntü
  • En iyi hikaye

Büyük bir restorasyon projesi 18. yüzyıl Pitshill Evi'ni ve bahçelerini hayata geçirdi. John Martin Robinson'un açıkladığı gibi, Paul Highnam'ın Country Life Resim Kütüphanesi için fotoğrafla yaptığı çalışma, basit onarımdan çok daha fazlasını içeriyordu.

Pitshill House, Batı Sussex'teki Petworth'un hemen batısında, South Downs'a doğru düzenlenmiş bir peyzajın geniş manzarasına sahip muhteşem bir konumda yer almaktadır.

Park alanı 1830'larda yaratıldı ve keyifli manzaralara ön plan yaptı. Ian Nairne'in 'İngiltere Binaları' serisindeki mor pasajlarından birinin konusuydu: 'Durum Petworth'un çevresi için bile muhteşem; çünkü kuzeye Blackdown'a ve Güney'e Downs'a bakan bir belvedere sitesi var. Güney vadisi on sekizinci yüzyıl tarzında güzel bir şekilde düzenlenmiştir; ötesindeki üstün doğal manzara ile hemen öne çıkıyor. ''

Sitede 17. yüzyıldan beri bir ev var. Bununla birlikte, mevcut haliyle, bina, Charles Pearson tarafından takdire şayan yedi yıllık bir restorasyon programının konusu olan pürüzsüz bir Portland-taş cepheye sahip, serin neo-Klasik bir yaratımdır. Ancak bu yenileme ve onarımdan çok daha fazlasını içeriyordu; ayrıca önemli ölçüde destek, yeniden yapılanma ve mimari gelişme talep etti. Sonuç, Klasik gelenekte, 2017'de Gürcü Grubu Ödülü alan örnek bir kır evi.

Batı Sussex, Pitshill House'da havuz evi © Country Life Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Son çalışmalara bir dizi tasarımcı katılmıştır. Mülk Bay Pearson tarafından satın alındıktan sonra, zaten Londra ve İskoçya'da çalışmış olan mimar Christopher Smallwood olarak çalıştı. Bay Smallwood, 2000 yılından bu yana genel konseptten, özellikle de muhteşem bir alan yaratmak için merkezi salonun iyileştirilmesinden, ikincil bir üstten aydınlatmalı merdivenin yerleştirilmesinden ve ek yatak odaları ile bir mansard çatısının eklenmesinden sorumluydu. batı giriş cephesinde yeni Dor sundurma.

Batı Sussex, Pitshill House'da giriş cephesi © Country High Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Bu çalışma için listelenen bina onayı ve planlama izni alındı, ancak program emlak boyunca bir patika ve köprü için yeni bir yol üzerinde uzun, çizilmiş müzakereler tarafından düzenlendi ve bina 2010 yılında başladı . Bu zamana kadar, Bay Smallwood emekli olmuştu ve proje, Pearsons 'Dunecht arazisinde de çalışan Aberdeenshire firması McLeod & Aitken tarafından üstlenildi.

Edward Bulmer'ın, Bay Bulmer'in Goodwood'da çalıştığı Charles March (şimdi Richmond of Duke) tarafından iç mekanda çalışması tavsiye edildi ve Giles Quarme & Associates, ana merdiven üzerinde yeni sıva kasası için mimarlar olarak seçildi.

Merdiven boşluğu Pitshill House, Batı Sussex © Ülke Yaşam Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Son aşamada, deneyimli bir yerel inşaatçı olan Sandy Baxter, Chichester Stoneworks (eski adıyla Cathedral Works) ve Coade Ltd'den Stephen Pettifer; Alçı işleri için Norwich Stevensons; Boya ve yaldız için Hesp & Jones; Oyma ve dolap yapımı için Jerry Rothman; ve pencere asma ve döşemeleri için AT Cronin.

Bath'tan Simon Johnson, yeniden inşa edilmiş bir ha-ha içeren ve bir kabuk evinin yanı sıra bir parterre ve yazlık evi de kapsayan bahçeyi ve daha geniş manzarayı üstlendi. İnce ayrıntılı sonuçlar, Bay Pearson'ın programa kendi katılımı ve geç bir Regency estetiğinin evrendikçe evin tarihi karakterine en uygun olduğunu anlamaya çok şey borçludur.

Batı Sussex, Pitshill House'da bir kabuk evi © Country Life Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Aslen Holmes olarak adlandırılan 17. yüzyıldan kalma ev, bir Petworth masonunun eseriydi ve yakındaki Tillington'daki Dean House'da hayatta kalan Dean House'a benzer şekilde, üçgenler ve iki katlı bir sundurma vardı. Sussex'in binalarını kaydeden İsviçre antikacı topografı SH Grimm tarafından 1785 tarihli bir çizimde kaydedildi.

Mülkiyet 1760 yılında Mitford Northumberland Mitfords bir öğrenci William Mitford tarafından satın alındı. Oğlu William, 1777'de miras aldı ve John Soane'den planlar alarak evi ülke sandalyesi olarak yeniden inşa etti.

Soane'in yeni bir doğu cephesi oluşturmak için merkezi bir salonu çevreleyen iki büyük dikdörtgen resepsiyon odası (şimdi çizim odası ve yemek odası) ile yeni bir seri eklemek için yürütme planı gerçekleştirildi, ancak yürütme Petworth arazisinin araştırmacısı John Upton tarafından yapıldı, amatör bir mimar olarak ün yapmış olan Mitford'un yönetiminde. İş 1800 yılında tamamlandı.

Batı Sussex, Pitshill House'daki güney giriş holü © Country Life Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Yeni ana doğu cephesi beyaz Portland taşıyla karşı karşıyadır ve diğer yükseltiler zemin katına düzgün dökülmüş rustikleşmeyle eşleşmek için sıvalanmıştır.

Merkezi alınlığın bir okulu çevreleyen Coade palmiye dalları vardır ve çatı korkuluğunun korkulukları da Coade taşıdır. Alınlığın detayı ve birinci kat penceresinin her iki tarafındaki girintili sekizgen paneller Mitford ve araştırmacısı Upton'un kişisel elini gösterir, ancak plan ve iyi oranlar Soane'nin çizimlerini takip eder.

William Townley Mitford (1817–89) tarafından 1830'larda Grek ruhuyla daha fazla çalışma yapıldı, bu noktada giriş batıya taşındı ve tamamı kompakt bir dikdörtgen blok haline geldi. Çevredeki park da o zaman peyzajlı.

Pitshill House, Batı Sussex'den manzara görünümü © Paul Highnam Country Life Resim Kütüphanesi için

Ana odalarda zarif klasik kornişler ve mermer bacalar ile süslemeler büyük ölçüde o çalışma evresinden kalmadır. William Townley'in oğlu Col William Kenyon Mitford (1857–1943), 19. yüzyılın sonlarında kuzeye tek katlı bir bilardo salonu uzantısı ekledi.

Ölümünden sonra, ev ve park 1959 yılında William Slade Mitford tarafından 14 Bt. Sir Colville Barclay'a satıldı. İkinci Savaş sonrası evleri azaltma ve evlerin daha yönetilebilir hale getirme konusundaki fikir birliğine göre, yeni sahibi bilardo salonu kanadı ve verandasını yıktı ve tavan döşemesini çıkardı ve yerine düz bir çatı yaptı.

Kumaşın bu şekilde aydınlatılmasına rağmen, evin güney-doğu köşesi, telafi zeminde inşa edildiği için artan çöküşten muzdaripti. Yavaş yavaş, ev bakım eksikliğinden kötüleşti.

1997 yılında, onu ana kır evi olarak restore etmeyi planlayan Bay Pearson tarafından satın alındı. Projenin tamamlanmasının 20 yıl alacağını tahmin etmiyordu.

Batı Sussex, Pitshill House'daki bahçeden güney cephesi © Country Life Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Bay Pearson, 3. Viscount Cowdray'ın ikinci oğlu ve babasının ölümünden sonra Aberdeenshire'daki büyük Dunecht mülkünü miras aldı - ağabeyi Michael, Cowdray'ı Sussex'e miras aldı. Dunecht'deki hantal Viktorya evini sattı, yerine eski bir kule evini restore etti, ancak tüm araziyi korudu ve ana ülke evi olarak Batı Sussex'te Pitshill'i satın aldı.

Dunecht'in güneyindeki içeriğin bir kısmını, özellikle de yemek odasında iyi Gürcü portreleri getirdi ve özellikle Pitshill için yeni bir koleksiyon yarattı: Arcadian manzara teması ve uygun Regency mobilyaları ile ilgili resimler.

Batı Sussex, Pitshill House'daki Misafir Odası © Country High Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Yeniden canlanan iç mekânın anahtarı, neredeyse kare planlı ve evin tam yüksekliğini yükselten merkezi merdiven salonudur. 1950'lerde, zarif Gürcü ışıklıktan ziyade, bir sera gibi, faydacı çatı ışıklı düz bir tavan aldığında şımarıktı. Yeni sıva kubbesi, merkezi bir oklusu çevreleyen Pantheon türevinin yivli bir velarumudur ve Piranes kartallarıyla spandrelleri vardır.

Önemli bir detay, mimari alanı tanımlamaya yardımcı olan birinci kat seviyesinde duvarların etrafına ara marş frizinin yerleştirilmesidir.

Bay Bulmer tarafından dekore edildiği gibi, zemin katındaki duvarlar mermer ve üst kısımları Neo-Klasik yeşil renkte boyanır ve Antonio Zucchi'nin büyük Klasik manzaralarına uygun bir arka plan oluşturur. Bunlar aslında İkinci Dünya Savaşı'ndan önce kaldırıldıkları ve Amerika'ya satıldıkları Warwickshire'daki Compton Verney'deki Robert Adam'ın salonu için boyandı.

Batı Sussex, Pitshill House'da eğitim © Country High Resim Kütüphanesi için Paul Highnam

Pitshill için satın alınan muhteşem Adam esintili çerçeveleri, Julian Stanley tarafından oyulmuş ve Simon Cooper ve Bay Stanley tarafından yaldızlı Bay Bulmer tarafından tasarlandı. Bay Bulmer, çizim odasında ve yemek odasında yaldızlı iskele gözlüklerini ve pelmetleri tasarladı; ikincisi, Dunecht'ten Gürcü portrelerinin arka planı olarak Allyson McDermott tarafından kıpkırmızı bir sürü ile doludur.

Misafir odası yeşil (aqua) renkte boyanmıştır ve pencerelerden Elysian manzaraları ile Klasik manzaraların yoğun bir şekilde asılması sağlanmıştır. Bu odalardaki muhteşem cam avizeler ve merdiven salonundaki lale tonlarına sahip ormolu Colza avizesi, Windsor Kalesi'nde ticaretlerinin doyumu olan Hancock & Rixon'dan ince Regency ışık armatürlerini hatırlıyor.

Tarihsel olarak bilgilendirilmiş olmasına rağmen, dekorasyon ve mobilya bir aile evine yakışır olarak rahat ve konforludur. Bu, özellikle yeni mansard çatısındakiler de dahil olmak üzere bir dizi büyüleyici yatak odasında belirgindir. Onlar ve üst kata zarif oval merdiven yeni tasarımlar.

Bahçeden güney yüksekliği

Ana odalar, yaldızlı sıva kornişleri, mermer bacalar ve Bay Pettifer tarafından korunan merdiven salonunun taş döşeli zemini de dahil olmak üzere tarihi detay zenginliklerini korur.

Evin restorasyonu ve yeniden canlanması, Bay Johnson tarafından yapılan dikkatli araştırmalara dayanarak çevredeki manzaraya verilen bakım ile eşleştirilir. Bu eser, tarihi özellikleri eski haline getirmiş ve özellikle yeni Coade heykelleri ile kutu çitli doğu parterre ve ortamında önemli doğu cephesinin köklenmesine yardımcı olan yüzme havuzu pavyonu olmak üzere uygun yeni çalışmaları ekledi. Nadir bir hayatta kalma olan Gürcü kabuk evi onarıldı ve tamamlandı ve bir kez daha Pitshill'in önemli bir özelliği.

Bir koruma projesinden çok daha fazlası olan tüm bu dikkatli çalışmanın sonuçları, Pitshill'i Batı Sussex'teki en iyi ülke koltuklarından birine dönüştürmek oldu.

Pitshill House, Batı Sussex Yemek Odası © Country Life Resim Kütüphanesi için Paul Highnam


Kategori:
Odak noktasında: Kardeşliğin gölgesinde tanınmak için savaşan Pre-Raphaelite kardeşler
Düşmüşleri hatırlamak: Dünya savaş anıtları